Döküm İşleme

Parçanın boyutlarını daha doğru hale getirmek için bir döküm parçasından malzeme kesme veya çıkarma işlemine döküm işleme denir. Dökümden sonra işleme ayrıca bir döküm parçasından gereksiz bir kısmın çıkarılmasına yardımcı olur.

Karmaşık bir döküm parçasında uygun toleransı korumak zordur ve makine dökümleri bunu korumaya yardımcı olabilir. Bu işlem, ısıl işlemden hemen sonra ancak boyama veya eloksal gibi yüzey bitirme işlemlerinden önce gerçekleştirilir.

Modern teknoloji, dökümler için bilgisayar sayısal kontrolünü veya CNC işlemeyi kullanır. İşlenmiş döküm işlemleri aşağıdakiler gibi çeşitli tiplerdedir:

Delme: Dökümden sonra bu tip işleme, matkap ucu kullanılarak bir döküm parçasında delikler açmak için yapılır. Delme için birincil makine matkap presidir, ancak torna makineleri ve freze makineleri de delme yeteneğine sahiptir.

Frezeleme: Frezeleme işlemi, freze makinesi, kesici, fikstür ve iş parçası gibi dört şeyden oluşur. Bu aynı zamanda freze tezgahlarındaki kesicinin iş parçasından gereksiz kısımları çıkarmak için döndüğü bir kesme işlemidir. İş parçası fikstür üzerine sabitlenmiştir.

Tornalama: Tornalama ve frezeleme arasındaki temel fark, tornalamada iş parçasının dönmesi ve kesicinin hareketsiz kalmasıdır. Tornalama için birincil makine torna makinesidir. Bu işlem, dökümlerin içten ve dıştan işlenmesine yardımcı olur.

Diğerleri: Yukarıda belirtilen üç ana işleme işleminin yanı sıra, broşlama, taşlama, delik işleme vb. gibi başka işlenmiş döküm işlemleri de vardır. Delme, bir parçadaki mevcut bir deliğin büyütülmesi işlemidir.

Broşlama işlemi, bir parçadan farklı şekilleri kesmek için dişleri olan bir kesme aleti kullanır. Ancak taşlama, kesmeye yardımcı olan küçük aşındırıcı parçacıklara sahip taşlama tekerleğini kesme aleti olarak kullanır.

Tiar Mühendislik'in CNC Döküm İşleme Hizmeti

Tiar Mühendislik, Türkiye'nin önde gelen alüminyum ve çinko basınçlı döküm imalat hizmeti sağlayıcılarından biridir . Dökümün yanı sıra prototipleme, takımlama, işleme ve yüzey bitirme hizmetleri de sağlıyoruz. Basınçlı döküm imalatında en ileri teknolojiyi kullanıyoruz.

CNC işleme hizmetimiz , en iyi teknoloji ve on yıllık deneyimli mühendisler ve işçilerle çalışır. İsteyebileceğiniz en iyi maliyet tasarrufu sağlayan ve teknik işleme tasarımı ve imalat önerilerini sunuyoruz.

CNC işleme yeteneklerimizin bir listesi:

  • Müşterilerimiz için daha hızlı işleme ve zamanında teslimat sağlayan hızlı CNC fikstür teknolojisine sahibiz.
  • Talaşlı imalat hizmetimiz sadece döküm parçalar için değil, birçok çeşit plastik ve paslanmaz çelik parça için de geçerlidir.
  • Gelişmiş CNC torna tezgahları ve EDM makinelerinden yüzey taşlama makinelerine ve tel kesme makinelerine kadar makine atölyemizde işleme için ihtiyacınız olan her şeye sahibiz.

İşlenmiş döküm işlemi, bir döküm parçası için nihai görev değildir. Yüzey bitirme işlemi de döküm imalatının önemli bir parçasıdır.

Bir Parçayı Dökümden Sonra Makineyle İşlemek Her Zaman Gerekli midir?

Kum döküm, hassas döküm , basınçlı döküm, sıkıştırmalı döküm, vb. gibi çeşitli döküm türleri vardır. Bu işlemlerden herhangi biriyle yapılan her döküm parçasının, kapılar, yükselticiler, yolluk delikleri nedeniyle kendilerine eklenmiş bazı ekstra kısımları vardır. , vesaire.

Bu nedenle, bu fazla parçalardan kurtulmak için dökümden sonra bir parçayı işlemek her zaman gereklidir. Bir döküm parçası, işleme olmadan her zaman eksiktir. Bu nedenle, farklı tipte döküm parçalarının farklı işleme payları vardır.

Döküm Sonrası Talaşlı İmalatın Faydaları Nelerdir?

İşlenmiş döküm parçaların sunabileceği pek çok avantaj vardır. Örneğin:

Parçaları Hassas Hale Getirmek

Basınçlı döküm ve kum dökümü gibi olağan döküm işlemleri tek başına hassas parçalar yapmak için yeterince iyi değildir. Döküm ortamı ve kurulum ne kadar iyi olursa olsun, her zaman parçaya eklenmiş bir miktar ekstra malzeme olacaktır. Üreticiler bir parçayı daha hassas hale getirebilir ve işleme ile fazla metallerden kurtulabilirler.

Karmaşık Parçalar Yapmak

Bazı parçalar karmaşık tasarımlara sahiptir ve tasarımı kopyalayabilecek kalıplar yapmak imkansızdır. Bu durumda işleme, karmaşık şekillerin elde edilmesine yardımcı olur.

Örneğin, birçok döküm parçanın karmaşık kısımlarında delikler vardır. Delme veya delme, bu delikleri elde etmek için tek seçenektir.

 

YUKARI